HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715256


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 28.05.2018.
Poziv za manifestaciju «Srijemci Srijemu»
 
Poziv za manifestaciju «Srijemci Srijemu» Pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata bit će održana manifestacija «Srijemci Srijemu».

Ovogodišnja zajednička manifestacija hrvatskih srijemskih udruga kulture pod nazivom «Srijemci Srijemu» će biti održan u nedjelju, 3. lipnja s početkom u 18 sati u operi i teatru Madlenianum u Zemunu, Glavna br. 32, navodi se u pozivu koji potpisuju predsjednik Zajednice Hrvata Zemuna «Ilija Okrugić» Branko Kajić i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća dr. Slaven Bačić.

U programu će uz domaćina – Zajednicu Hrvata Zemuna, knjižnicu i čitaonicu «Ilija Okrugić» nastupiti članovi srijemskih udruga kulture - Društvo hrvatske mladeži Zemuna, Hrvatska čitaonica «Fischer» iz Surčina, Hrvatski kulturni centar «Beograd», HKC «Srijem – Hrvatski dom» iz Srijemske Mitrovice, HKD «Šid» iz Šida, HKPD «Tomislav» iz Golubinaca, HKPD «Matija Gubec» iz Rume i HKPD «Jelačić» iz Petrovaradina. Kao gosti nastupit će članovi HKPD-a «Matija Gubec» iz Tavankuta i KUDH-a «Bodrog» iz Monoštora.

Manifestaciju zajednički organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće i Zajednica Hrvata Zemuna, knjižnica i čitaonica «Ilija Okrugić» uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te medijsko pokroviteljstvo NIU «Hrvatska riječ». (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju