HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. listopad 2018. godine    


Broj posjeta: 672218


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 29.05.2018.
Preprekov natječaj za kratku priču
 
Preprekov natječaj za kratku pričuHrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo «Stanislav Preprek» iz Novog Sada raspisuje natječaj za kratku priču.

Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom.

Tema priče je slobodna. Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju. Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12. Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu:

HKUPD Stanislav Preprek, Cara Dušana 4, 21000 Novi Sad,

ili na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek @gmail.com, pri čemu u rubrici subject treba naznačiti ime i prezime autora.

Rok slanja priče je 1. kolovoza 2018. godine.

Peteročlano uredništvo odabrat će najboije radove za Zbirku kratkih priča Preprekova jesen 2018., koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri.

Na promociji Zbirke, predviđenoj za listopad 2018. godine, uz prigodan program članova HKUPD Stanislav Preprek, prvoplasirane tri priče će pročitati autori. (ZKVH)


 


Pogledajte foto galeriju