HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715263


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 18.05.2018.
Mati Matariću još jedan mandat predsjednika «Nazora» iz Sombora
 
Mati Matariću  još jedan mandat predsjednika «Nazora» iz Sombora U velikoj dvorani HKUD-a «Vladimir Nazor» iz Sombora održan je Sabor Društva. Pročelnici su izvijestili o radu sekcija, a kako je ovo izborna godina osvrnuli su se i na ostvarenja u protekle četiri godine te iznijeli planove za nastupajuće razdoblje.

Nazočni su upoznati i o financijskom poslovanju, apliciranju na natječaje i ostvarenim sredstvima po natječajima. Nakon svih izvješća Saboru se obratio predsjednik Društva Mata Matarić koji se nakon izlaganja zahvalio svima na zalaganju te im poželio još uspješniji rad. Uslijedila je diskusija po izvješćima te glasovanje, a zatim je predsjedavajući pozvao kandidacijsko povjerenstvo predložiti članove za Upravni i Nadzorni odbor te za disciplinsku komisiju. Svi prijedlozi su pročitani i glasovanjem usvojeni, a predsjedavajući je zahvalivši se zatvorio Sabor te nazočne pozvao na domijenak u malu dvoranu.

Nakon zatvaranja Sabora održana je prva sjednica Upravnog odbora koji je predložio Matu Matarića za još jedan mandat predsjednika Društva te je predložen i novi sastav izvršnog odbora (IO) na kojem je za dopredsjednika predložen Ivica Pekanović. Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni.

Današnje Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo «Vladimir Nazor» u Somboru, utemeljeno je 6. prosinca 1936. godine sa svrhom njegovanja kulture i običaja bunjevačkih i šokačkih Hrvata ovoga kraja. Izabran je Osnivački i Upravni odbor. Društvo je dobilo naziv Hrvatsko kulturno društvo «Miroljub» u Somboru.


 


Pogledajte foto galeriju