HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789951


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 08.06.2018.
Godišnja skupština «Bunjevačkog kola» u Subotici
 
Godišnja skupština «Bunjevačkog kola» u Subotici Veliki broj pozitivnih pomaka, od stabilnog rada odjela pa do materijalne dobiti, značajke su protekle godine za Hrvatski kulturni centar «Bunjevačko kolo» u Subotici. Na redovitoj godišnjoj skupštini Centra, uz ovakvu konstataciju, usvojene su i manje promjene u Statutu, te konstatirano da se ponovno počinje ostvarivati potencijal subotičkog «Bunjevačkog kola» kao stožera hrvatskog kulturnog djelovanja.

Uz kvorum na koji je trebalo malo pričekati, članovi skupštine HKC Bunjevačko kolo održali su godišnju skupštinu. Rad odjela je stabilan, a planira se i njihovo proširenje, te osnivanje novih i reaktivacija starih. Problema još uvijek ima, ali su zamjetljivi rezultati u njihovu rješavanju, kaže predsjednik Kola Lazar Cvijin.

Odjel za manifestacije, književni i dječji dramski novi su odjeli u pripremi, najavljuje Cvijin.

Brojnost dječjeg i starijeg folklornog odjela se uvećava, kao i broj njihovih nastupa, a predstava «Ča Grgina huncutarija» dramskoga odjela prerasla je okvire Centra i redovito se prikazuje u Narodnom kazalištu u Subotici.

Jedna od manifestacija Subotičkog «Bunjevačkog kola» je i Djeca u dužijanci, koja će biti održana po 11. put, u subotu i nedjelju, 16. i 17. lipnja.


 


Pogledajte foto galeriju