HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789951


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 08.06.2018.
HNV radi nove udžbenike sukladne reformi obrazovnog sustava u Srbiji
 
HNV radi nove udžbenike sukladne reformi obrazovnog sustava u Srbiji Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) pristupilo je radu na udžbenicima za prvi i peti razred osnovne škole na hrvatskom jeziku, koji se mijenjaju sukladno aktualnoj reformi obrazovnog sustava u Srbiji.

Obzirom da su udžbenici za nastavu na srpskom jeziku već izmijenjeni i spremni, HNV je odlučilo proaktivno djelovati i ne čekati formiranje novoga centra u okviru Zavoda za izdavanje udžbenika, koji će se baviti udžbenicima na jezicima nacionalnih manjina.

«Odmah smo stupili u pregovore s nastavnicima koji rade u nastavi na hrvatskom jeziku, organizirali smo aktive učitelja i nastavnika, i dogovorili se o izradi udžbenika. Ove godine za udžbenike navedenih razreda odlučili smo se za izdanja BIGZ-a, s kojim smo dogovorili prevođenje, lekturu i korekturu u Zagrebu. Očekujemo da će oni u najskorije vrijeme stići u Srbiju u Pedagoški zavod Vojvodine na odobrenje», kaže dopredsjednica Odbora za obrazovanje pri HNV-u Margareta Uršal.

U HNV-u očekuju da će novi udžbenici biti osigurani do početka rujna. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju