HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789958


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 11.06.2018.
Uskoro Filmska radionica u Tavankutu
 
Uskoro Filmska radionica u Tavankutu Ovogodišnja Filmska radionica «Kad se male ruke slože» počinje u ponedjeljak 18. lipnja i trajat će do subote, 23. lipnja na Etno salašu Balažević u Tavankutu.

Upis djece i mladih polaznika je predviđen za prvi dan radionice u ponedjeljak u 9 sati na Etno salašu Balažević u Tavankutu. Sve je besplatno kao i prošle godine, osigurana je oprema i ručak tijekom dana.

Radionica će moći primiti do 15 kandidata. Namijenjena je učenicima koji prate nastavu na hrvatskom jeziku u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini. Kao i prošle godine mentori na radionici su Zoltan Siflis, Irena Škorić i Branko Ištvančić koji je ujedno i voditelj radionice. Na radionici će se upisani polaznici moći medijski opismenjavati, učiti o povijesti filma kao i o tome kako napraviti vlastiti film od scenarija do realizacije.

Ovogodišnja radionica će se odvijati uz potporu Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, Društva hrvatskih filmskih redatelja i u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatskim nacionalnim vijećem, HKPD «Matija Gubec» i OŠ «Matija Gubec» u Tavankutu. Radionicu organizira i ove godine Udruga za audiovizulano stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Udruga Inovativna mreža iz Subotice.

Za podobnije informacije možete se javiti na e-mail: artizana.zagreb@gmail.com
ili nastavnicima koji predaju u školama nastavu na hrvatskom jeziku ili u Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.


 


Pogledajte foto galeriju