HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789952


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 13.06.2018.
Pripreme za izbore savjeta nacionalnih manjina
 
Pripreme za izbore savjeta nacionalnih manjina Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsjednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević potpisali su danas Sporazum o utvrđivanju specifikacije planiranih troškova za izbore članova savjeta nacionalnih manjina koji će biti održani ove godine.

Ružić je, kako je priopćilo Ministarstvo, rekao da je potpisivanje Sporazuma početak priprema za provođenje izbora koji će biti raspisani tijekom kolovoza, a održani najkasnije u studenom ove godine.

Poslije potpisivanja Sporazuma u Skupštini Srbije, Ružić i narodna zastupnica Ljibuška Lakatoš razgovarali su sa zastupnicima i predstavnicima nacionalnih savjeta o novinama predloženim u Zakonu o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina, u odnosu na Poseban popis birača.

«Kako bismo još transparentnije i učinkovitije proveli izbore, napravili smo novu aplikaciju za Poseban popis birača koju ćemo staviti u funkciju već za ove izbore», rekao je ministar.

Ružić je podsjetio predstavnike nacionalnih savjeta nacionalnih manjina da se upis u Poseban popis birača temelji na dobrovoljnosti i da je važno na vrijeme informirati građane o mogućnostima upisa, kao i da oni koji su upisani svoje podatke provjere na vrijeme, navodi Fonet.


 


Pogledajte foto galeriju