HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765098


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 25.07.2018.
Održana 84. Dužionica u Somboru
 
Održana 84. Dužionica u Somboru Na svečanoj misi koja je održana u župnoj crkvi presvetog Trojstva blagoslovljen je kruh od novoga žita, nakon čega su ga u svečanom mimohodu bandaš i bandašica, Milorad Stojnić i Sara Horvat predali gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović, koja ga je primila, zahvalila i simbolično podijelila sa svima nazočnima u velikoj dvorani Županije.

Nakon risarskog ručka koji je blagoslovio vlč. Josip Pekanović uslijedila je zabava do večeri.

Značaj Dužionice u Somobru prepoznali su i vlastitom nazočnošću uveličali hrvatski veleposlanik Gordan Bakota, opunomoćeni ministar veleposlanstva RH u Beogradu Ivan Sabolić, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić, predsjednik Skupštne grada Sombora Zoran Parčetić, zamjenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković, pomoćnik gradonačelnice Ivan Šimunov, te predstavnici kulturnih udruga iz Sombora i okolice.

Ovom su prigodom ugošćeni i prijatelji iz Širokog Polja koji su u svojim prekrasnim nošnjama uveličali proslavu, članove udruge „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega te bandaški par iz Lemeša.


 


Pogledajte foto galeriju