HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765104


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 29.07.2018.
Proslavljen prvi rođendan Literarne sekcije Hrvatske čitaonice «Fischer» u Surčinu
 
Proslavljen prvi rođendan Literarne sekcije Hrvatske čitaonice «Fischer» u Surčinu Čitaonica «Fischer» u Surčinu priredila je proslavu prvog rođendana svoje literarne sekcije. Članovi literarne sekcije uz podršku članova muzičke sekcije osmislili su lijepu literarno - glazbenu večer.

Voditeljica literarne sekcije Irena Obradović je s ostalim članovima tijekom prve godine postojanja pokazala kako poezija i aforizmi daju umjetnički ton nastupima Čitaonice, a tematske literarne večeri, koje su bile posvećene sv. Ceciliji i Iliji Okrugiću Srijemcu, obogatile su živote članova Čitaonice «Fischer».

Takođe su se prisutni prisjetili prvog surčinskog pjesnika Hrvata koji je objavio knjigu pjesama, Pavla Pavlovskog, koji je bio preteča literarne sekcije. Irena Obradović je predstavila rad literarne sekcije u protekloj godini, bili su to nastup u obilježavanju prve godišnjice Čitaonice «Fischer», nastupi na manifestaciji «Sreijemci Srijemu» lani i ove godine, pa na prvom javnom nastupu Čitaonice «Fischer» na «Bojčinskom kulturnom ljetu» početkom srpnja ove godine i već spomenutim događajima u samoj čitaonici.

Predstavnica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković pozdravila je razvoj i napredak literarne sekcije čitaonice Fischer, toplim riječima pohvalila je prvu predstavnicu ove sekcije, Irenu Obradović.

Kako je predsjednica udruge istaknula, prisustvo mnogobrojne publike govori da su ljudi željni lijepog i da biraju lijepo, ovoga puta poeziju i glazbu. Pozvala je sve potaknuti vlastitu kreativnost te je doći iskazati u Čitaonici Fischer ili samo doći podržati druge.

Jedan od načina podrške je objavljivanje njihovih radova u zborniku koji je planiran do kraja ove godine, koji će financijski podržati i HNV.


 


Pogledajte foto galeriju