HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789959


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 20.08.2018.
Nova forma obrasca za upis u posebni popis birača
 
Nova forma obrasca za upis u posebni popis birača Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) izmijenilo je formu obrasca za upis u posebni popis birača.

Ukoliko je namjera pripadnika nacionalne zajednice upisati se u posebni popis birača, potrebno je preuzeti novu formu obrasca koja se nalazi na poveznici: https://www.paragraf.rs/obrasci/Obrazac_2_-_Zahtev_za_upis_u_poseban_biracki_spisak_ID_3427.pdf

Zbog raspisanih izbora za nove sazive nacionalnih vijeća nacionalnih manjina, MDULS obavještava da je Posebni popis birača (PPB) za izbore nacionalnih savjeta nacionalnih manjina privremeno zaključen 15. kolovoza u ponoć.

Posebni popis birača se privremeno zaključuje kako bi se na osnovu broja upisanih pripadnika nacionalne manjine donijela odluka o načinu izbora nacionalnih savjeta – neposredno ili putem elektorske (izborničke) skupštine.

Neposredni izbori održavaju se kada je 24 sata prije raspisivanja izbora u Posebni popis birača određene nacionalne manjine upisano više od 40 posto pripadnika prema posljednjem popisu stanovništva. Nacionalne manjine koje ne ispunjavaju ovaj uvjet, članove nacionalnog vijeća birat će putem elektorske skupštine.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je izbore za nacionalne savjete nacionalnih manjina raspisao u petak, 17. kolovoza 2018. godine.


 


Pogledajte foto galeriju