HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803742


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 05.09.2018.
Visoki komesar za nacionalne manjine OESS-a u Srbiji, Lamberto Zannier, posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće
 
Visoki komesar za nacionalne manjine OESS-a u Srbiji, Lamberto Zannier, posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće Visoki komesar za nacionalne manjine OESS-a u Srbiji, Lamberto Zannier, posjetio je Hrvatsko nacionalno vijeće, sa svojim suradnicima. U razgovoru s predsjednikom dr. Slavenom Bačićem razmjenjene su informacije o stanju u pogledu ostvarivanja nacionalno-manjinskih prava, te o i dalje postojećim problemima koji su osobeni za hrvatsku zajednicu u Srbiji.

Visoki komesar za nacionalne manjine OESS-a u Srbiji, Lamberto Zannier, u posjetu je nacionalnim savjetima u Srbiji, upoznajući se s aktualnim pitanjima. Uz njega u delegaciji su i senior savjetnici Natasha Andonovski-Carter i William Romans. Pronalaženje rješenja i usmjeravanje u slučajevima konflikta nastalom između nacionalne manjine i većine, glavno je područje njegova djelovanja.

Boraveći u Hrvatskom nacionalnom vijeću Zannier je istaknuo: «Za mene je prioriteta proces integracije, stabilnost odnosa s većinom, i da integracija manjina niti na koji način ne umanjuje njihovu izvornost i identitet. Mora postojati ravnoteža između zaštite identiteta i kulture manjina i izbjegavanja da ih taj proces isključi iz miljea većine», rekao je među ostalim Lamberto Zannier.


 


Pogledajte foto galeriju