HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804402


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 23.09.2018.
Društvo bibliotekara Istre dodijelilo nagradu za 2018. godinu Nevenu Ušumoviću
 
Društvo bibliotekara Istre dodijelilo nagradu za 2018. godinu Nevenu Ušumoviću Nagrada Društva bibliotekara Istre za 2018. godinu dodijeljena je na godišnjoj skupštini ovoga društva Nevenu Ušumoviću, po struci profesoru filozofije, diplomiranom komparatistu književnosti, hungarologu i diplomiranom knjižničaru, ravnatelju Gradske knjižnice Umag. Ušumović je rođen u Zagrebu, ali je odrastao u Subotici.

Godišnju strukovnu nagradu Društvo bibliotekara Istre dodjeljuje od 2012. godine pojedincima, svojim članovima, za iznimne zasluge u promicanju Društva i dugogodišnji uspješan rad u knjižničarstvu, za iznimne zasluge u promicanju knjižničarske struke i provođenje inovativnih projekata u knjižnicama.

Nagrada Društva dodijeljena je Nevenu Ušumoviću, Svojim dugogodišnjim radom Neven Ušumović promicao je vrijednosti knjižničarske struke.

Neven Ušumović (Zagreb, 1972.) je hrvatski književnik iz Vojvodine. Odrastao je u Subotici, a studije je završio na Sveučilištu u Zagrebu. Bavi se suvremenom esejistikom i piše kratku prozu.


 


Pogledajte foto galeriju