HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804415


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 26.09.2018.
Posebne upisne kvote za upis na fakultete Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom upisnom roku namijenjene Hrvatima izvan Hrvatske
 
Posebne upisne kvote za upis na fakultete Sveučilišta u Zagrebu u jesenskom upisnom roku namijenjene Hrvatima izvan Hrvatske Posebna upisna kvota osigurana je u akademskoj godini 2018./19. namijenjena pripadnicima hrvatskog naroda, a nastavno na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu...

Posebnom upisnom kvotom osigurano je 217 upisnih mjesta na studijske programe Sveučilišta u Zagrebu namijenjenih pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama (Austriji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Kosovu i Bugarskoj) te za hrvatsko iseljeništvo u prekomorskim i europskim državama i njihovim potomcima.

Ljetni upisni rok je završio ali započinju prijave za jesenski upisni rok. Kandidati se prijavljuju izravno na fakultete, a Potvrde o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini, odnosno hrvatskome iseljeništvu izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Za sva dodatna pitanja vezana uz upise na fakultete u jesenskom roku, najsvrhovitije je javiti se izravno studentskim referadama fakulteta. Radi lakšeg snalaženja u upisnoj proceduri možete kontaktirati Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem e-pošte (upisne-kvote@hrvatiizvanrh.hr) ili telefonskim pozivom (na broj +385 1 6444 676; +385 1 6444 669)
Više informacija dostupno je na dokumentima na poveznici http://www.hrvatiizvanrh.hr/hr/novost/627.


 


Pogledajte foto galeriju