HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804410


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 15.09.2018.
Četiri medijska projekta na hrvatskom dobila novac iz Proračunskog fonda za manjine
 
Četiri medijska projekta na hrvatskom dobila novac iz Proračunskog fonda za manjine Sredstva za informiranje na hrvatskom jeziku iz Proračunskog fonda dodijeljena su za 4 projekta - udrugi Banatskih Hrvata iz Zrenjenina za projekt «Glas Banata - stranice na hrvatskom jeziku», iznos od 400,000,00 dinara, udrugi Hrvatska nezavisna lista iz Subotice za projekt «Vijesti na hrvatskom jeziku», iznos od 250.000, 00 dinara, udrugi novinara «Croinfo» iz Subotice za projekt «TV program na hrvatskom jeziku - Hrvatska panorama», iznos od 200.000,00 i HKD-u «Vladimir Nazor» iz Stanišića za projekt «Nedjeljna informativna emisija na hrvatskom jeziku - Glas Hrvata», iznos od 120,000,00 dinara.

Predlagači 74 medijska projekta i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i potpisali su u Beogradu 13. rujna, ugovore o dodjeli sredstava iz Proračunskog fonda za nacionalne manjine, koji je ove godine 12 puta veći od prošlogodišnjeg i iznosi 21,8 milijun dinara.

«Važan je financijski aspekt ovog Pororačunskog fonda, ali nije najvažniji, to je samo jedan od načina na koji Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Vlada Republike Srbije vode računa najvećoj dragocjenosti, a to su nacionalne manjine. Ovo je druga godina kako Ministarstvo, nakon 15 godina neaktivnosti, obavlja raspodjelu sredstava iz ovog Proračunskog fonda. Prošle godine su bila znatno skromnija sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara. Trudit ću se da se taj fond sljedeće godine uveća», rekao je u ovom povodu ministar Branko Ružić.

Ministar Ružić je napomenuo, da s pravom ovu godinu uposleni u Ministarstvu zovu «manjinskom», ne samo zbog Fonda, već i zato što se održavaju i redoviti izbori za nacionalna vijeća, kao i zbog činjenice da je znatno promaknut zakonodavni okvir i što je promaknut i Posebni popis birača.


 


Pogledajte foto galeriju