HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804408


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 16.09.2018.
Izvannastavne aktivnosti uključene u službeni kalendar škola
 
Izvannastavne aktivnosti uključene u službeni kalendar škola Izvannastavne aktivnosti koje uključuju i sudjelovanje i potporu Hrvatskog nacionalnog vijeća uključene su u Godišnji kalendar rada osnovnih i srednjih škola. Tako su sada razna stručna usavršavanja, maturalna putovanja i slične aktivnosti tijekom školske godine, dijelom nastavnog plana i programa. Organizacija rada i planiranje olakšano je tako i nastavnicima i roditeljima, a potreba za ovakvim usustavljivanjem javila se zbog intenziviranja ovih aktivnosti.

Početkom školske godine, utvrđuje se konačan raspored aktivnosti tijekom školske godine. Među njih, od sada su uključene i one koje se posebno tiču nastave na hrvatskom jeziku. Uz nešto manju količinu ovih aktivnosti, one su do sada pogodno uklapane u tijek nastave, podsjećaju u Hrvatskom nacionalnom vijeću.

Aktivnosti se odnose i na učenike i na nastavnike. Jedna od prvih ovakvih aktivnosti je sudjelovanje učenika na Danima Balinta Vujkova. Za obrazovni kadar u planu su stručna usavršavanja.

Uz nastavnike, i roditelji sada mogu kvalitetnije planirati raspored vremena.


 


Pogledajte foto galeriju