HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765101


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 04.10.2018.
Dani hrvatske knjige i riječi
 
Dani hrvatske knjige i riječi Programom «Pjevamo pjesnike» u okviru Književnog salona jučer su uspješno i s puno emocija započeli XVII. dani hrvatske knjige i riječi, dani Balinta Vujkova.

Prvo je dan danom programa za škole. U HKC «Bunjevačko kolo» djeca iz vrtića i osnovnih škola iz Subotice, Male Bosne, Tavankuta, Đurđina, Žednika i Sonte prisustvovali su tradicionalnom programu «Narodna književnost u školi - u spomen na Balinta Vujkova Didu», u kojem jesu odigrane i progodne predstave. Navečer u Gimnaziji «Svetozar Marković» održana je radionica za srednjoškolce koju je vodila bibliotekarka Mirjana Nešić iz Beogradske Politehnike na temu «Nove tehnologije u knjižnici, moguće ili ne». Među ostalim govorilo se o novim medijima koji se mogu koristiti u knjižnicama i kako (QR, AR, VR, AV, MR technologije).

XVII. dani hrvatske knjige i riječi, dani Balinta Vujkova završeni su akreditiranim seminarom za odgojitelje, učitelje, nastavnike i profesore koji su se upoznali s mogućnostima primjene novih tehnologija u svakodnevnom radu s djecom. Praktično su isprobali besplatne aplikacije koje će značajno olakšati i učiniti nastavu zanimljivijom. Predavačice su bile knjižničarke mr. Alka Stropnik i Ana Sudarević iz Zagreba.


 


Pogledajte foto galeriju