HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. travanj 2019. godine    


Broj posjeta: 753201


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 13.10.2018.
Izbor za IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća
 
Izbor za IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, objavilo je 12. listopada da je podneseno ukupno 382 elektorske (izborničke) prijave na potvrđivanje, a iz redova hrvatske nacionalne zajednice potvrđeno je osamdeset i dvije.

Na elektorskoj skupštini koja će biti održana 4. studenog u Beogradu ovih osamdeset i dvoje elektora održat će izbornu skupštinu te izabrati nove vijećnike Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV). U novi IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća bira se dvadeset devet vijećnika. Nakon toga slijedi konstitutivna sjednica kako bi bili potvrđeni mandati svih 29 vijećnika i konstituiran nov saziv HNV-a.

Popis elektora možete preuzeti na poveznici: http://mduls.gov.rs/doc/elektori/TABELA-Spisak-elektora-HRVATI.doc

Na prvoj redovitoj sjednici Vijeća bira se predsjednik i četiri dopredsjednika, koje Vijeće bira iz redova svojih članova, a oni se biraju na temelju teritorijalne zastupljenosti, i to po jedan iz Srijema, Podunavlja, Sombora i Subotice.

Na Vijeću se bira Izvršni odbor HNV-a koji priprema i provodi odluke Hrvatskog nacionalnog vijeća. Izvršni odbor ima predsjednika i četiri člana koji su zaduženi za područja obrazovanja, kulture, informiranja i službene uporabe jezika.


 


Pogledajte foto galeriju