HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789962


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 23.10.2018.
Druga Europska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima u studenom
 
Druga Europska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima u studenom Druga Europska konferencija posvećene manjinskim i lokalnim medijima bit će održana u Novom Sadu od 15. do 17. studenog tekuće godine. Organizatori Konferencije su Magyar Szó, Asocijacija medija, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija u suradnji s Europskom asocijacijom manjinskih dnevnih listova.

Novi Sad kao izrazito multinacionalna sredina, koja tradicionalno podržava očuvanje kulturne raznolikosti, prepoznaje značaj manjinskih medija i u tom procesu i općenito. Konferencija koja proučava njihovu društvenu ulogu i na taj način ih dodatno promovira, veoma je značajna, i našla je mjesto u projektu «Novi Sad 2021».

Pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević istaknula je značaj ove Konferencije jer se na vrlo pragmatičan način bavi pitanjima informiranja na jezicima nacionalnih manjina. Ona je istaknula da je Pokrajinska vlada u posljednje dvije godine povećala sredstva koja se izdvajaju za financiranje medija na manjinskim jezicima, i dodala da je namjera Pokrajinske vlade da i u narednoj godini poveća sredstva i podrži manjinske medije na teritoriju cijele AP Vojvodine.

Prvi dan konferencije je rezerviran je za predavanja o glavnim temama događaja namijenjenim novinarima, studentima, menadžmentima medija, predstavnicima institucija i organizacija koje se bave položajem manjinskih zajednica, manjinskim i kulturnim pravima, kao i srednjoškolcima koji pohađaju fakultativni predmet «Mediji i medijska pismenost», dok će se drugog dana događaj odvijati kroz plenarni rad u četiri panela.

Prijave za Konferenciju mogu se podnositi putem poveznice:

https://mediapont.org/prijavni_formular/


(Grad Novi Sad/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju