HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789957


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 25.10.2018.
U HNV-u roditeljski sastanak na temu prijevoza djece nižih razreda
 
U HNV-u roditeljski sastanak na temu prijevoza djece nižih razreda Roditeljski sastanak na temu «Organizirani prijevoz djece od 1. do 4. razreda» održan je u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća. Cilj sastanka je bio uočavanje i rješavanje problema skupa s prijevoznikom, pratiteljicama i roditeljima, a posredstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća.

U protekle četiri godine prijevoz učenika financirao je i organizirao Grad Subotica, uz pomoć dva nacionalna vijeća. Djecu koja pohađaju nastavu na mađarskom i hrvatskom jeziku, zajedničkim prijevozom odvoze, odnosno dovoze do škole. Sadašnji prijevoznik je Su travel.

Postoje tri relacije prijevoza učenika: od Palića do OŠ «Matko Vuković», od Malog Bajmoka do škole «Matko Vuković» i od OŠ «Sveti Sava» do OŠ «Matko Vuković». Organizirani prijevoz, koji obuhvaća nastavu na hrvatskom jeziku, u ovoj školskoj godini koristi 23 djece, na sve tri relacije. Na linijama gdje ima više djece ima dvije pratiteljice, a na linijama gdje ima manje putnika prati ih po jedna osoba. Pratitelje u prijevozu su osigurala navedena nacionalna vijeća, koja ih i financiraju.


 


Pogledajte foto galeriju