HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789950


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 30.10.2018.
Sve spremno za izbore za Savjete nacionalnih manjina
 
Sve spremno za izbore za Savjete nacionalnih manjina Direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je, u povodu izbora za Savjete nacionalnih manjina u nedjelju, 4. studenog, da je veoma važno da se izbori održe jer su 13 posto građana Srbije pripadnici nacionalnih manjina.

Paunović je za srbijanske medije navela da Savjeti nacionalnih manjina u naredne četiri godine trebaju zastupati interese određene manjine u dijalogu s vlastima i brinuti se o zaštiti kulture, tradicije i vrijednosti.

Ona je kazala da je sve spremno za održavanje izbora i da je više od pola milijuna ljudi upisano u Posebni popis birača.

Direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava objasnila je da se građani do 31. listopada u ponoć mogu upisati u popis, ukoliko to već nisu učinili, i dodala da je to preduvjet za glasovanje.

Ona je navela navela da do sada nisu prijavljeni međunarodni promatrači za ove izbore i da su prijavljene neke domaće nevladine organizacije.

«Već imamo dovoljno iskustva i međunarodnoj javnosti je jasno da je Srbija napravila iskorak kada govorimo o izborima za nacionalne savjete», kazala je Paunović.

Ona je dodala da je u svim fazama uključena Republička izborna komisija (RIK), da je ažuriran birački spisak i da su utvrđena biračka mjesta.

Ona je također navela da Srbija, kada je riječ o nacionalnim manjinama, ima standarde koji su iznad europskog prosjeka.

(Tanjug)


 


Pogledajte foto galeriju