HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. travanj 2019. godine    


Broj posjeta: 753201


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 02.04.2019.
Slijede izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske

Izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske bit će održani u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine. U Republici Srbiji glasovanje će se provoditi na biračkim mjestima u prostorijama Konzularnog ureda Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji, u Beogradu, Kneza Miloša 82-I. kat i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Maksima Gorkog br. 6...

Svi birači obvezni su provesti prethodnu i aktivnu registraciju birača kako bi mogli pristupiti glasovanju.

Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji će se zateći u inozemstvu na dan izbora trebaju obaviti prethodnu registraciju.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju obaviti aktivnu registraciju.

Birači koji posjeduju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Republici Srbiji aktivno će biti registrirani po službenoj dužnosti.

Registracija birača obavljat će se ovisno o mjestu glasovanja u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji u Beogradu (Konzularni ured) i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici.

Zahtjevi za registraciju podnose se osobno u Konzularnom uredu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji u Beogradu i u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici u uredovno vrijeme, kao i putem e-maila. Uz obrazac za registraciju potrebno je dostaviti presliku važeće identifikacijske isprave (hrvatske putovnice ili osobne iskaznice).

Rok za podnošenje zahtjeva ističe u srijedu, 15. svibnja 2019. godine

Svi birači mogu do 15. svibnja 2019. godine provjeriti svoj upis u registru birača u Uredima državne uprave u RH, u diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH i putem online sustava e-Građani, te zatražiti eventualne izmjene.

Također, birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu aktivno registrirani, na dan održavanja izbora svoje pravo glasovanja mogu ostvariti potvrdom koju će izdati nadležno diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske.

Za sve informacije moguće je obratiti se Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Konzularni ured Beograd, Kneza Miloša 82-I kat telefon 011 3679 140 faks 011 3613 566 i e-mail: crocons.beograd@mvep.hr i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Maksima Gorkog 6, telefon 024 659 900 faks 024 556 158 i email gkrh.subotica@mvep.hr.


 


Pogledajte foto galeriju