HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803770


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 16.07.2011.
DSHV uz svoj narod 21 godinu
 
DSHV uz svoj narod 21 godinuDSHV je skupa sa svojim narodom prošao sve izazove u ovoj zemlji, od raspada zajedničke države, rata, vremena kada Hrvati nisu bili niti konstitutivan narod, a niti manjina u ovoj zemlji, sve do danas kada imamo prilično dobar zakon o nacionalnim manjinama, istaknuo je jučer predsjednik stranke Petar Kuntić prilikom proslave 21. rođendana DSHV-a. Svečana akademija je nakon svete mise u Franjevačkoj crkvi, održana u Velikoj vijećnici Gradske kuće, a proslava je nastavljena u prostorijama stranke.

Visoki izaslanik predsjednice Hrvatske vlade Jadranke Kosor, župan Vukovarsko-Srijemske županije Božo Galić je čestitao stranki na njezinim aktivnostima u vezi s očuvanjem kulture i opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Proslavi su među ostalima bili nazočni i veleposlanik RH u Beogradu Željko Kuprešak, predstavnici američkog Veleposlanstva u Beogradu, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić, kao i predstavnici rimokatoličke crkve te hrvatskih kulturnoumjetničkih udruga.


 


Pogledajte foto galeriju