HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715251


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 25.08.2013.
Obilježen Dan biskupa Ivana Antunovića u Kalocsi
 
Obilježen Dan biskupa Ivana Antunovića u KalocsiU mađarskom gradu Kalocsa, u nedjelju, 25. kolovoza održana je tradicionalna proslava Dana Ivana Antunovića. Organizator proslave bila je Hrvatska samouprava grada Kalocse, prenosi internetski portal Radio Subotice.

Sudionici te proslave su u nadbiskupskoj riznici mogli pogledati izložbu u čast biskupa Ivana Antunovića koja je ondje postavljena o 125. obljetnici njegove smrti.

U Visokoj školi «Pál Tomori» priređen je kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali ženski zbor «Ružice» i muški zbor «Dobri prijatelji» iz Kalocse, zatim KUD «Vodenica» iz Baćina, te ženski pjevački izbor iz Kátymára.

U okviru toga programa predstavljena je i knjiga Marinka Piukovića «Blago iz dolafa» te prikazane različite bunjevačke nošnje iz bogatog «dolafa» obitelji Grge Piukovića. Knjigu «Blago iz dolafa» predstavio je sam autor, a u mini modnoj reviji bunjevačkih nošnji sudjelovali su članovi HKC «Bunjevačko kolo» iz Subotice. Nošnje je na hrvatskom i mađarskom jeziku predstavila Anastazija Piuković. U programu je nastupio i tamburaški orkestar «Zabavna industrija» iz Dusnoka.

Autor: msgr. dr. Andrija Anišić

Više na internetskoj adresi:

www.radiosuboticadanas.info


 


Pogledajte foto galeriju