HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715393


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 27.08.2013.
Priopćenje Hrvatskog nacionalnog vijeća u povodu situacije u RT Vojvodine
 
Priopćenje Hrvatskog nacionalnog vijeća u povodu situacije u RT VojvodineHrvatsko nacionalno vijeće u povodu postojećeg stanja u Radio televiziji Vojvodine i špekulacija u javnosti u svezi prekida rada ovog medijskog servisa ponovno izražava svoju zabrinutost, navodi se u priopćenju ovoga tijela.

Opstanak hrvatske redakcije informativnog i radijskog programa na Radio televiziji Vojvodine na ovaj način izravno je doveden u pitanje.

Iako smo više puta apelirali na činjenicu da hrvatska nacionalna zajednica u odnosu na ostale nacionalne zajednice još uvijek ne može u potpunosti konzumirati prava koja su joj pozitivnim propisima zagarantirana sada smo skupa s kolegama iz drugih redakcija dovedeni u stanje da stečena prava nećemo moći koristiti ni u onoj mjeri u kojoj smo ih koristili do sada.

Situacija u kojoj se nalazi pokrajinski medijski servis i nebriga za isti je u najmanju ruku sramotna i ponižavajuća za zemlju koja ističe multikulturalizam i multinacionalnost kao jedne od glavnih aduta na europskom putu Srbije, navodi se u priopćenju koje potpisuje članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za informiranje Ankica Jukić Mandić.


 


Pogledajte foto galeriju