HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 790984


Iz drugih medija

| 18.02.2004.
Priveden don Branko Sbutega

Bokeljski sveæenik bio je na informativnom razgovoru zbog sudjelovanja u prosvjedu protiv gradnje odlagališta smeæa kod Tivta, na privatnom i crkvenom zemljištu.

KOTOR - \"Don Branko Sbutega, koji je kao predstavnik Kotorske biskupije sudjelovao u prosvjedu graðana u Lovanji kod Tivta, priveden je u utorak oko 10 sati na informativni razgovor, a oko 12.30 je napustio kotorski Centar sigurnosti\", izjavila je Mirjana Poèaniæ, odvjetnica graðana koji prosvjeduju zbog izgradnje deponija otpada.

Na deponiju Lovanja kod Tivta u utorak je nastavljen prosvjed graðana okolnih mjesta Kavèa i Gradiošnice, koji se protive izgradnji deponija na tom podruèju jer tvrde da se dio zemljišta nalazi u privatnom vlasništvu, a dio pripada Kotorskoj biskupiji.

\"U prosvjedu je sudjelovao i don Branko Sbutega, kao predstavnik Kotorske biskupije\", rekla je za kotorski Skala Radio Mirjana Poèaniæ, odvjetnica graðana.

Policija je privela Sbutegu u Centar sigurnosti u Kotor na informativni razgovor.

Naèelnik kotorskog Centra sigurnosti Ivan Mašuloviæ potvrdio je da je don Branko Sbutega, nakon dogaðaja na deponiju Lovanja priveden, ali je rekao da je u 12.30 napustio policijske prostorije.

Mašuloviæ je najavio da æe protiv Sbutege biti pokrenut prekršajni postupak.

izvor: www.iskon.hr


 


Pogledajte foto galeriju