HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765104


Iz drugih medija

| 26.03.2003.
Potpredsjednik Simoniæ s predstavnicima Matice Hrvatske Mostar - Priopæenje za javnost

Prof. dr. sc. Ante Simoniæ, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, sastao se danas s Josipom Muselimoviæem, predsjednikom Matice Hrvatske Mostar. Predsjednik Matice Muselimoviæ upoznao je potpredsjednika Simoniæa s meðunarodnom kulturnom manifestacijom \"Dani Matice Hrvatske Mostar 2003\", koja se tradicionalno održava u Mostaru svakog proljeæa, a ove æe se godine održavati od 21. travnja do 31. svibnja.

Svrha je ove manifestacije prikazati kulturno bogatstvo hrvatskog naroda, uspostaviti bolju kulturnu suradnju s ostalim narodima i gradovima u Bosni i Hercegovini te pridonijeti duhovnoj i kulturnoj obnovi grada Mostara, rekao je Muselimoviæ te dodao kako æe ove godine na manifestaciji sudjelovati i Muzej Grada Vukovara, Zagrebaèka filharmonija, HNK Split, Dubrovaèke ljetne igre, HNK \"Ivan pl. Zajc\" iz Rijeke, Puèki pjevaèi s otoka Hvara, Dragutin Tadijanoviæ, Arsen Dediæ i mnogi drugi. Umjetnièki direktor bit æe Vjekoslav Šutej.

Potpredsjednik Simoniæ izrazio je želju da pomogne manifestaciji u okviru Ministarstva kulture. Naglasio je kako Matica radi pionirski posao u Bosni i Hercegovini i treba nastaviti tim putem.

Vlada æe i ove godine raspisati natjeèaj vrijedan 25 milijuna kuna za pomoæ Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a na èelu cijelog projekta bit æe premijer Raèan, naglasio je potpredsjednik Simoniæ, i predložio Matici Hrvatske Mostar da se svakako prijavi i na taj naèin primi pomoæ za promicanje i provoðenje svojih aktivnosti. Predložio je i jedan sastanak s predstavnicima Matice Hrvatske iz Zagreba na kojem bi se razgovaralo o tome što se može sada napraviti i kojim putem treba dalje suraðivati.

Muselimoviæ je pozvao potpredsjednika Simoniæa da bude gost na jednom od dogaðanja Dana Matice u Mostaru.

izvor: www.vlada.hr


 


Pogledajte foto galeriju