HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 16. listopad 2018. godine    


Broj posjeta: 670112


Iz drugih medija

| 20.03.2012.
Predsednik Vlade Vojvodine u poseti župi Svetog Roka u Subotici
 
Predsednik Vlade Vojvodine u poseti župi Svetog Roka u SuboticiObraćajući se zvanicama među kojima su bili ambasador Republike Hrvatske nj.e. Željko Kuprešak, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predstavnici institucija hrvatske nacionalne zajednice i katoličke crkve kao i mnogobrojni gosti i vernici, predsednik vojvođanske Vlade rekao je da praznik Sv.Josipa koji se slavi i kao svetac - zaštitnik Hrvatskog naroda i Hrvatske, jeste veliki praznik koji predstavlja čoveka koji je čitavim svojim životom, odnosom prema sebi i spremnošću da živi po božijoj volji, izvanredan primer koji nam poručuje da budemo vredni, plemeniti i čisti.
Nakon završetka mise predsednik Pajtić svečanim presecanjem vrpce označio je završetak radova na obnovi župnog dvora i predaju ureda župljanima.

- Apsolutni prioritet naše vlade jesu investicije i nova radna mesta ali život nije mogu svesti isključivo na ekonomiju i zaradu. Identitet čoveka se sastoji i u onome što je njegova duhovna intencija i zato nam je ovaj projekat bio tako važan. Jer ovaj ured će biti ne samo mesto duhovnog okupljanja nego i epicentar svih zbivanja u čitavoj župi i mesto okupljanja svih u zajednici. Hrvatska nacionalna zajednica jedna je od najstarijih i najbrojnijih naših nacionalnosti i mi smo kao Vlada Vojvodine posvećeni očuvanju njenog identiteta ali i sve one naše šarolikosti na koju smo toliko ponosni - rekao je predsednik Pajtić.

izvor: www.vojvodina.gov.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=6500&Itemid=2


 


Pogledajte foto galeriju