• Facebook
  • Facebook
  • Instagram
 
Održan sastanak Aktiva odgojitelja
26. 11. 2020.

Održan sastanak Aktiva odgojitelja

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji održan je, 26. studenoga, drugi po redu sastanak Aktiva odgojitelja koji su na inicijativu HNV-a uključeni u realizaciju aktivnosti projekta Škola roditeljstva – priprema za školu koju realizira CroFond. Sastanak je vodila dipl. pedagoginja Margareta Uršal, članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za obrazovanje.

Na prvom sastanku, održanom 19. studenoga, dogovaralo se o radionicama s roditeljima koje će se realizirati u sklopu priprave za školu te revidiranju aktivnosti sukladno novonastaloj situaciji pandemije. Napravljen je okvirni program od četiri radionice. Na drugom sastanku podjeljene su zadaće i dovršena je prva radionica za roditelje Priprava djece za polazak u školu. Dio projektnih aktivnosti realiziran je u prethodnom razdoblju, a dio će se realizirati sada uz poštovanje svih propisanih mjera.

U projekt je uključeno osam odgojiteljica koje rade u vrtićima na hrvatskom jeziku: Marina Piuković, Marija Skenderović, Emina Kujundžić, Marina Ivanković Radaković, Nada Poljaković, Mirjana Vukmanov Šimokov, Dejana Balažević Rudić i Biljana Mrđanov.

„Obitelj je temelj odgoja, empatije, podrške, bliskosti. Ovaj je projekt izuzetno značajan za našu zajednicu jer smatramo da ulaganjem u obrazovanje, jačanjem odgojno obrazovne uloge obitelji u tom procesu ulažemo i u budućnost zajednice,“ izjavila je Margareta Uršal.