• Facebook
  • Facebook
  • Instagram
 
Predsjednica Vojnić na IX. Festivalu voća u Tavankutu
3. 10. 2019.

Predsjednica Vojnić na IX. Festivalu voća u Tavankutu

“Hrvati u Vojvodini su kao vinova loza koja u suhoj zemlji ima duboke korijene i slatke plodove” - pozdravne su riječi predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasne Vojnić kojim se obratila nazočnima na tradicionalnom, devetom po redu, Tavankutskom festivalu voća koji je održan proteklog vikenda na Etnosalašu "Balažević" u Donjem Tavankutu.

Ona je dodala da svaki napor koji čine Hrvati na planu prezentacije i afirmacije postignuća naših ljudi - u ovom slučaju proizvodnje voća tj. jabuka - imat će podršku Hrvatskog nacionalnog vijeća, jer kako kaže, svima nam je stalo do podrške pozitivnim nastojanjima.

“Hrvati u Vojvodini, pa i ovdje u Tavankutu, prepoznaju se i po uspjesima i u drugim prostorima društvenog života, koji ne spadaju samo u kulturu, već imamo što pokazati i prikazati i u voćarstvu - Hrvati u Vojvodini su jedni od najvećih proizvođača jabuka u Srbiji, a te i takve uspjehe i važnost nas Hrvata ovdje u Vojvodini prepoznaju i u Hrvatskoj. S nama su predstavnici 18 od ukupno 20 županija na čelu s predsjednikom Hrvatske zajednice županija Republike Hrvatske Goranom Paukom. Hvala im što su s nama - nismo sami: ne smijemo posustati već svi skupa zajedno graditi našu bolju budućnost”, zaključila je Vojnić.