• Facebook
  • Facebook
  • Instagram
 
Tomislav Žigmanov dobio povjerenje za novi četverogodišnji mandat predsjednika DSHV-a
16. 7. 2021.

Tomislav Žigmanov dobio povjerenje za novi četverogodišnji mandat predsjednika DSHV-a

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, stranka čija je izborna platforma „HRvati ZAjedno“ odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima za IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, na XV. redovitoj izbornoj skupštini, održanoj u Tavankutu 16. srpnja, za novog predsjednika izabrala je Tomislava Žigmanova.

„Zbog svega onoga što smo započeli, mjesto predsjednika DSHV-a zahtijeva da predsjednik mora biti predsjednik kontinuiteta! Prije svega, kontinuitet se ima odnositi na političku angažiranost za dostojanstvo Hrvata u Vojvodini i političko djelovanje za njihovu, to jest našu ravnopravnost. Riječ je o vrijednostima koje se prepoznaju kao najvažnije u dosadašnjem političkom djelovanju DSHV-a. Nastaviti raditi na tome jest velika obveza koja podrazumijeva i stalnu zauzetost, posvećenost i odgovornost.“, ističe Žigmanov u svojoj izbornoj platformi Za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Vojvodini/Srbiji!.

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji skupštini je prisustvovala predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, a osim članova i podupiratelja stranke prisutni su bili i vjerni prijatelji hrvatske zajednice specijalna izaslanica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića gospođa Zdravka Bušić, potpredsjednica HDZ-a i saborska zastupnica HDZ-a te osječko-baranjski župan i drugi potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Anušić.

Podsjetimo, Žigmanovu je ovo drugi mandat u vođenju stranke, a za predsjednika DSHV-a prvi je puta izabran u listopadu 2015. godine.